You are here:-Behang
Behang 2018-06-04T15:38:26+00:00

EEN KEUZE AAN

BEHANG

De eerste vorm van muurbekleding stamt al uit de middeleeuwen toen Arabieren en kruisvaarderswandtapijten in Europa introduceerden.  In de 18de eeuw werd behangpapier vooral in Engeland en Frankrijk  een hele industrie door de productie van papieren behang.

Eén van de succesvolste behangproducenten was Jean-Baptiste Réveillon. Hij werkte vanaf 1756 samen met beroemde kunstenaars die het behang met de hand beschilderden. Binnen 30 jaar was zijn fabriek uitgegroeid tot een bedrijf dat ruim 300 mensen in dienst had.

Even leek het erop dat behang misschien zou verdwijnen omdat het uit de mode raakte. Aan het eind van de 19de eeuw daalde de papierprijs namelijk en werden ook de motieven minder origineel en aantrekkelijk. Aan het eind van de 20ste eeuw was motiefbehang bijna verdwenen, maar de laatste jaren wint het weer aan populariteit.

Op dit moment is behangpapier weer volledig in de mode. Met een collectie van bijna 800 behangboeken, hebben wij één van de ruimste assortimenten van de Benelux. Met voor ieder wat wils, in de beste kwaliteiten. Bekijk hieronder wat welk merk te bieden heeft.

Arte logo
Behang expresse logo
Campaert logo
Casadeco logo
Casamance logo
Caselio logo
Dekens logo
Dutch wall coverings logo
Esta logo
Eijffinger logo
Hooked on walls logo
Khlara logo
Khroma logo
Masureel logo
Noordwand logo
Onszelf logo
Origin logo
Rasch logo
Texdecor logo