You are here:--Flamant Caractère

Flamant Caractère

Stoere dessins met karakter

Flamant en Arté werken al jaren samen en maakten al heel wat succesvolle behangcollecties. Na de Les Unis-collectie met effen behang in linnenlook, heeft deze nieuwe collectie een eigen karakter! De collectie krijgt een extra dimensie dankzij de look van linnen die elk dessin een tikkeltje luxueuzer maakt.

Caractère is een behangcollectie vol klassieke patronen met klasse. De stijlvolle linnenstructuur vormt ook nu de basis van elk dessin, en de achtergrond is telkens een kleur uit de collectie Les Unis. De prints stralen één voor één de typerende Flamant sfeer uit. Op die manier zijn ze prima te combineren met de andere Flamant dessins en de uni’s.

Eclectisch ensemble
Last van keuzestress? Patchwork combineert verschillende prints en vormt zo een eclectische collage. Je herkent onder meer enkele patches uit de dessins Costume, Pied-de-poule en Héritage. Een verrassende, unieke samenstelling die blijft intrigeren.

 

Klassevol krijt
De subtiele krijtstreep van dessin Craie doet denken aan de gekende print van kostuums. Alleen zijn de strepen hier minder afgelijnd. Met dit niet al te rechtlijnige patroon denk je meteen buiten de lijntjes. De imperfecte afwerking siert het dessin. Verkrijgbaar in zowel contrastrijke kleuren als met zachtere overgangen.

Feel the rhythm
Met Rythmique haal je een bijzondere muurbekleding in huis. Zoals de naam al doet vermoeden, staat dit dessin voor ritme. Rythmique speelt met grafische vormen die een excentriek patroon vormen. De linnenstructuur geeft de prints zacht transities.

Verfijnde nonchalance
Mooi in zijn eenvoud. De rechttoe, rechtaan tekening van Careaux heeft weinig extra nodig, ze geeft elke ruimte karakter en uitstraling. De lijnen zijn ietwat grillig: het lijkt wel alsof een schilder zachtjes met z’n penseel over het behang ging. De contrasterende kleuren geven een extra, creatieve dimensie aan het dessin.

Volmaakte visgraat
Dankzij z’n gebalanceerde patroon is Costume een echte grafische blikvanger. Het visgraatmotief voorzien van een vleugje vintage brengt een levendige sfeer in huis. Als je ritmische rust wilt, kies je het best voor de zachte kleurschakering in beige en rijs. Mag het iets dynamischer, ga dan voor donkerblauw of mosterdgeel.

Terug van weggeweest
Dessin Pied-de-poule doet een evergreen herleven. Iedereen herkent dit motief: het geruite patroon komt zowel in de mode, als in de designwereld terug en is een echte klassieker. Het dessin werd niet uitgevoerd in de bekende zwart-witcombinatie, maar met zachte beige-en grijstinten.

Imperfectie heerst
Kubussen waren nooit eerder zo stijlvol. Damier heeft van ver een egale uitstraling, terwijl je van dichtbij overweldigd wordt door de vele vierkantjes in contrasterende schakeringen. Door de linnenstructuur oogt de print heel zacht en subtiel. De overgangen zijn net niet perfect wat het dessin niet te strak maakt.

Brits erfgoed
De typische tartanprint heeft een heel chique uitstraling die je nu ook op je muren kunt aanbrengen dankzij Héritage. Het dessin oogt heel warm en wollig, wat extra benadrukt wordt door de linnenstructuur.

Al het Flamant-behangpapier is non-woven en is 8.50m x0.70m. U kan bij ons in de toonzaal alle motieven in alle kleuren komen bewonderen. Kan u uw gading terugvinden in deze collectie?

 

 

2018-06-04T15:38:28+00:00